marți, 8 iunie 2010

Recenzie film : La nana / The maid (2009) - O servitoare horror

Publicat de FLORIN la 15:28
Unul din puţinele filme internaţionale / independente din 2009 ce au reuşit să ajungă la un public cât mai larg este acest ‚La nana/The Maid’ nominalizat la Globul de Aur la categoria cel mai bun film străin şi câştigător TIFF 2009 pentru interpretarea Catalinei Saavedra.

Filmul lui Sebastián Silva este iniţial o comedie spumoasă pe un subiect ce ar fi putut deveni foarte uşor un horror. Dar comedia e un punct de plecare mult mai bun pentru ceea ce va deveni un studiu excelent de caracter şi unul din cele mai bune filme despre singărătate.

Raquel este servitoarea unei familii numeroase de 23 de ani, timp în care aceasta şi-a dedicat întreg timpul pentru a se asigura că totul este exact cum trebuie. După 23 de ani, servitoarea / dădaca şi-a făcut favoriţi, îşi ia libertăţi nu neapărat exagerate, cât unele din ele ciudate. Ea este foarte fericită să primească câte o frimitură de atenţie / mulţumire. Zâmbetul de pe faţa ei când vreun copil îi mulţumeşte după ce serveşte sucurile alintând-o spune asta.

Din păcate pentru Raquel, aceste mulţumiri din spatele mesei sunt singurele momente care îi produc zâmbetul, viaţa sa rezumându-se la slujba sa din această casă. Când însă Raquel este obligată să primească alte colege, o latură a sa incontrolabilă iese la suprafaţă.

Acesta este motivul pentru care noua angajată ajunge să fie pusă în situaţii care chiar dacă creează zâmbete spectatorului, adaugă un element psihologic foarte important poveştii care continuă să evolueze şi să îşi arate şi alte elemente ce duc filmul acolo unde nu credeai că va ajunge. În mai puţin de un minut, în momentul în care un eveniment nefericit i se întâmplă lui Raquel, hohotele de râs riscă să se transforme în lacrimi.

Cu toate că finalul nu este perfect, este o variantă care funcţionează, fiindcă erau câteva variante care cu siguranţă ar fi dat greş.

95 de minute atât de pline mai rar.

Recenzii recomandate
Recenzie film : Youth in revolt (2009) - Răzvrătirea adolescentului virgin
Recenzie film : The men who stare at goats (2009)
Recenzie film : Cea mai fericită fată din lume (2009) - Un basm minimalist supus manipulării

0 comentarii on "Recenzie film : La nana / The maid (2009) - O servitoare horror"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez