În 1998, adică în urmă cu 12 ani, HBO făcea ceva minunat. Ni le prezenta pe Carrie, Miranda, Charlotte şi Samantha într-un serial ce în scurt timp avea să devină un fenomen cultural, un moment istoric în cultura populară. Timp de 6 ani cele 4 new yorkeze şi-au ţinut fanii aproape, dându-le întotdeauna un motiv să continue să urmărească serialul : poveşti de dragoste siropoase, lumea de basm din New York, sex, discuţii cum nimeni niciodată nu a mai avut despre sex şi despre orice altceva, modă, încurcături, căderi, lupte şi reveniri triumfătoare.
‚Sex and the city’ a fost un serial complex, care cu inteligenţă a ştiut să vorbească despre dragoste, sex şi prietenie cum nimeni nu a făcut-o, inclusiv filmele care au urmat.
În 2004, serialul se încheia cu un final peste care părea că nu se merită trecut. Carrie lăsa Parisul pentru New York, iar numele lui Big în sfârşit ne era făcut cunoscut. Au urmat 4 ani în care fanii s-au rehrănit cu ceea ce serialul a adus timp de 6 ani. În 2008, după multe negocieri cu una din actriţele serialului, se întâmpla neaşteptatul.
‚Sex and the city’ ajungea pe marile ecrane de dragul de a ajunge acolo, prelungind finalul acela perfect şi dovedindu-se nememorabil. Iar cum Hollywood-ul nu se mai opreşte când vine vorba de moduri uşoare de a face bani ( un fan indiferent de ce spun criticii, tot vor ajunge să vadă filmul), la doi ani distanţă apare şi ‚Sex and the city 2’ şi surprinzător funcţionează.
Sexul e mai puţin, jumătate din acţiune se întâmplă în Abu Dhaby, dar personajele rămân la fel de fermecătoare pentru un fan care a urmărit serialul. Carrie e la fel de plină de întrebări, acum despre ce înseamnă căsnicia. Miranda continuă să dedice foarte mult timp muncii, motiv pentru care petrece puţin timp cu copilul. Charlotte e un pic depăşită de situaţie, chiar şi cu dădaca sa cu sâni mari. Samantha a rămas la fel cum o ştim : energică, aventuroasă şi mereu înaintea ... menopauzei.
Personajele au ajuns în nişte locuri unde a le vedea încetează să mai fie atât de fabulos. Un moment de respiro e oportun pentru puţină relaxare. În Abu Dabhi, fetele vor avea parte de nenumărate surprize, cea mai mare dintre ele va fi pentru Carrie, care în mijlocul deşertului îl va reîntâlni pe Aidan.
Ceea ce urmează nu e neapărat la fel de fabulos precum serialul, dar încă e fabulos, amuzant, fermecător şi interesant. Este chiar foarte interesant să îţi vezi personajele favorite ajungând în impas. Şi e la fel de interesant şi îmbucurător că ies din acel impas la final.
Un film extra-critic pentru un plot slab, cred că 'Sex and the city2' are un plot mult mai bun decât cel din 2008, care a fost ceva de telenovelă, o nereuşită prelungire a unei nunţi care ştiam că se va întâmpla. În schimb, aici personajele întâlnesc problemele pe care multe femei căsătorite le întâlnesc. Unde sunt ele poziţionate în poveste e chiar foarte interesant pentru un fan. Pentru un necunoscător cu siguranţă că nu.
Sigur că filmul are defectele sale. Am descoperit primele 15 minute plictisitoare, cu toate că se anunţau cele mai explozive. Căsătoria dintre Stanford şi Anthony, Liza Minnelli cântând şi dansând Beyonce nu au avut exact efectul crezut, ba chiar dimpotrivă. Dar imediat ce Samantha şi-a început aventura totul s-a schimbat.
Abu Dhabi, din nou, poate că nu a fost cea mai bună alegere pentru vacanţa eroinelor. Vizita lor nu putea să nu însemne întâlnirea cu tradiţiile acestei ţări. Iar ‚Sex and the city’ nu e serialul care să aibă foarte mulţi fani în Orientul Mijlociu, iar unele replici poate că nu sunt foarte corecte politic.
Dar din nou, momentul Carrie, Miranda, Charlotte şi Samantha păşind pe dunele de nisip e cum nu se poate mai perfect.
Şi mai e problematic şi personajul Samanthei, păstrat în acest film departe de complexitate. Dar din nou Samantha creează cele mai multe râsete.
‚Sex and the city 2’ dacă vreţi e un moment de karaoke excelent. Nu e capodoperă, dar are sens mai mult decât primul film şi apoi momentul acela de karaoke. Filmul este o plăcere vinovată asumată pe care cred că majoritatea fanilor o vor întâmpina cu braţele deschise.
Articole recomandate
Sex And the city 2 peste Prince of Persia, dar sub Shrek 4
Recenzie film : Prince of Persia : The Sands of Time ( 2010) - Dacă aş fi jucat acest film, ar fi fost grozav
Trailer Charlie St. Cloud (2010)
vineri, 4 iunie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii on "Recenzie film : Sex and the city 2 (2010) - Mai puţin sex, mai puţin New York City, încă fermecător"
Trimiteți un comentariu