joi, 17 iunie 2010

Recenzie Taverna Soul Kitchen (2009) - Dacă pui pasiune în ceea ce faci, reţeta e completă

Publicat de FLORIN la 15:18
Taverna Soul Kitchen’ este cel mai recent film al regizorului de origine turcă Fatih Akin. Şi cam atât, toată lumea fiind de acord că filmul nu reprezintă cea mai uimitoare operă a regizorului. Dar, cel puţin, în această industrializată lume cinematografică lipsită de inspiraţie şi tentată de copiere, regizorul german nu apelează la glume reciclate / nefuncţionabile pentru filmul său. El acordă personajelor sale libertatea de a fi ele însuşi, ceea ce creează interes şi relaxare.

Zinos (Adam Bousdoukos) este propietarul acestei taverne, mai pe româneşte cârciumă, Soul Kitchen, care are tot atâtea puncte forte, sau chiar mai puţine, cât un fast food de la colţ de stradă. Acesta este motivul pentru care afacerea nu funcţionează, reuşind doar să creeze o serie de griji şi preocupări nerelaxante, care îi produc acestui Zimos foarte muncitor, dar mai puţin norocos, probleme inclusiv în cuplu.

Atunci când iubita hotăreşte să plece în China în interes de serviciu, propietarul nenorocos dă de noroc. Întâlneşte un bucătar talentat, ce nici nu vede altă soluţie decât schimbarea totală a meniului tavernei, întâlneşte şi câţiva clienţi, iar în curând munca obositoare din fiecare zi devine relaxantă după întâlnirea cu pasiunea şi succesul.

Dar ăsta nu este nicidecum finalul filmului. Preocupările continuă să existe. Spatele îi creează grave probleme, un aşa zis vechi prieten insistă să îi cumpere localul şi nu se dă în lături de la nimic pentru a îi reuşi afacerea, iar timp de iubită pe Internet rămâne din nou prea puţin. Toate astea îl obligă pe eroul nostru să ia o decizie care se va dovedi total neinspirată.

Fără să fie exagerat de amuzant, dar funcţionând bine pe seama unei simpatii uşor câştigate ‚Taverna Soul Kitchen’ e mai degrabă un film de spirit, care va funcţiona excelent într-o după amiază la alegere, în orice fel de grup. Altfel, probabil alte filme ale aceluiaşi Fatih Akin merită mai mult vizionate.


Trailer


Recenzii recomandate
Recenzie Hot Tub Time Machine / Teleportaţi în adolescenţă (2010)
Recenzie Killers / Un cuplu mortal (2010)
Recenzie film : The men who stare at goats (2009)

0 comentarii on "Recenzie Taverna Soul Kitchen (2009) - Dacă pui pasiune în ceea ce faci, reţeta e completă"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez