marți, 29 iunie 2010

Recenzie Twilight in Forks (2009) - Acesta este oraşul familiei Cullen

Publicat de FLORIN la 18:49
În primul ‚Twilight’, Bella Swan ne introduce orăşelul în care se va întâlni cu Edward Cullen astfel :

„În statul Washington, sub un val constant de nori si de ploaie este un orasel numit Forks. Populatia: 3.120 de persoane.”

„Aici mă mut” încheie aceasta „complexa” descriere a acestui oraş, pe care fanii cărţilor, dar mult mai corect spus este cei ai filmelor, au început să îl viziteze într-un număr din ce în ce mai mare pentru a descoperi, după cum documentarul ne arată, mai nimic.

Încercând să ne explice cultul Twilight, a vedea ceea ce înseamnă el, prezentarea documentarului cu uşurinţă are o reacţie aversă, ajutând pe cineva să înţeleagă de ce ‚Twilight’ merită, din anumite perspective, răstignit cu tot cu superficialitatea sa.

Forks ni se arată drept un oraş în căutare de reclamă, foarte mulţumit de faptul că a găsit-o. Fiindcă probabil tot fanii Twilight vor vedea acest ‚Twilight in Forks : The Saga of the real town’ cei intervievaţi se arată mai mult decât dornici în a menţine magia găsită de unii, spunându-ne că a existat o familie Cullen care trăia tot mai prin pădure, cu patru copii, unul adoptat şi cine ştie.

Sentimentul produs de modul cum acest documentar e creat e dezgust. În încercarea de a face reclamă oraşului, oamenii merg prea departe, după cum se va dovedi în „extraordinarul” tur Twilight al oraşului, în care şoferul ghid în principiu doar face reclamă diferitelor restaurante din oraş, unde bineînţeles există numeroase produse de consumat.

În rest, acolo nu există nimic Twilight de vizitat. E interesant când unul din locuitorii oraşului, în încercarea de a lăuda talentul autoarei seriei de cărţi Stephanie Meyer, ne spune despre cum aceasta a reuşit să descrie foarte bine oraşul în prima carte, fără ca măcar să îl viziteze. Fără să îşi dea seama autorul remarcii ne spune ce are special acest oraş : nimic. Totul poate fi descris de la distanţă.

Doar spre final, lucrurile se schimbă foarte puţin, în rest documentarul este exemplu perfect despre metode de a stoarce bani de la oameni, fără a le oferi nimic în schimb.

Forks ar putea avea câteva locuri de vizitat, dar cu siguranţă ele nu au nicio legătură cu ‚Twilight’. Sigur, asta nu va opri fanii să meargă să viziteze nimicul, inclusiv din România, după cum spune o intervievată.

Rămâne regretabil că putem fi exploataţi atât de uşor şi cu ce uşurinţă se spun lucruri mult prea mari despre lucruri mici. A se vedea aici comparaţiile dintre ‚Twilight’ şi ‚Star Wars’.


Articole recomandate
Trailer Twilight 3 : Eclipse
Recenzie Twilight Saga New Moon / Lună nouă (2009) - Shakespeare nu poate fi reinventat şi aici nici interpretat
Primele recenzii la Twilight Saga Eclipse sunt bune

0 comentarii on "Recenzie Twilight in Forks (2009) - Acesta este oraşul familiei Cullen"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez