marți, 13 iulie 2010

Primele recenzii : Inception (2010)

Publicat de FLORIN la 16:07
Au mai rămas doar câteva zile până când pentru unii aşteptarea se va concretiza ( sau nu) în cel mai bun film al verii 2010. Va fi ‚Inception’ asta?

De ceva vreme lumea vorbeşte în avans despre cel mai recent proiect al unuia din cei mai pe val regizori ai momentului Christopher Nolan : trailere, interviuri, acum şi recenzii.

Cronica din Variety începe cu :

Dacă filmele sunt vise împărtăşite, atunci Christopher Nolan este cu siguranţă unul din cei mai inventivi visători ai Hollywood-ului.” şi se încheie cu :

Dacă ‚Inception’ este un puzzle metafizic, este şi unul metaforic. Este dificil să nu vezi conexiunile dintre visul croit de Cobb şi stilul de filmare al lui Nolan – o activitate devotată în construirea unui simulacru al realităţii, creată pentru a te seduce, cuceri şi pentru a lăsa o impresie de durată. Misiune îndeplinită.

Hollywood Reporter punctează originalitatea :

Într-o vară de remake-uri, recreeri şi continuări „Inception” are cu uşurinţă cea mai originală idee de multă vreme.”, dar avertizează

Uneori originalitatea are un cost totuşi. La sfârşit, s-ar putea să te găseşti extenuat.

Bineînţeles, există şi altfel de opinii.

New York Magazine vede în ‚Inception’ un film „stângaci şi confuz”, însă opinia sa este momentan singulară, ceea ce ne face să credem mai degrabă vorbele celorlalţi.

În România, filmul va fi lansat la două săptămâni de la premiera mondială, pe 30 iulie.


Articole recomandate
Trailer & Preview : Inception (2010)
Trailer & Preview : Buried (2010)
Recenzie The Ghost Writer / Marioneta (2010)

2 comentarii on "Primele recenzii : Inception (2010)"

Iris spunea...

eu sunt curioasa, am vazut ca deja exista multe discutii uniii spun ca e prea ermetic versus audienta nu e pregatita pentru un astfel de film

ca de obicei totul trebuie sa fie in extreme.

Florin on 13 iulie 2010 la 19:44 spunea...

şi Mulholland Drive este ermetic şi cu toate astea e impresionant.

cât despre audienţă, eu zic că nu Inception e filmul care să o găsească nepregătită. sunt şi eu curios, fiindcă în general am văzut recenzii bune, dar în care se mai introduce un enunţ care să dea de înţeles că undeva ceva a scăpat. cel puţin aşa am citit eu printre rânduri.

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez