luni, 19 iulie 2010

Inception salvează filmele. Sau nu? Încasări de 60 de milioane în primul weekend

Publicat de FLORIN la 11:09
Cu toate că ‚Inception’ a beneficiat timpuriu de promovarea continuă a pasionaţilor de film ( din online şi nu numai), pariurile legate de încasările de box office niciodată nu au fost făcute cu o foarte mare convingere şi asta deşi precedentul film al lui Christopher Nolan, ,The Dark Knight’, a avut încasări totale ce au depăşit 1 miliard de dolari.

Diferenţa este că faţă de precedentul film, acesta era bazat pe o idee originală. Nu ecranizare, nu adaptare după vreo bandă desenată, nu remake, nu alt capitol, filmul a reuşit să strângă 200 de milioane de dolari pentru buget, o raritate.

Şi a încasat în prima săptămână, doar pe teritoriile americane, 60 de milioane, situându-se pe locul 1 în topul de box office. Asta înseamnă că a reuşit ( să salveze filmele)?

Până acum am putea spune că da. Fără să fie în 3D, filmul a debutat mai bine decât ‚How to train your dragon’, ,Despicable me’ sau ,Kick ass’, alte proiecte originale. Este foarte adevărat că încasările au fost cu puţin sub ‚Valentine’s Day’. Filmele sunt însă din categorii diferite. Primul a fost un produs al cărui marketing a funcţionat foarte bine cu ziua în cauză.

Poate cea mai bună comparaţie este cu ‚Shutter Island’, care în prima săptămână de lansare a avut încasări cu aproximativ 20 milioane de dolari mai mici. În acelaşi timp tot pe atât de important va fi şi viitorul în box office.

‚Kick ass’, de exemplu, nu a reuşit să impresioneze prin încasări. În plus, atâta timp cât reţetele vor continua să funcţioneze, studiourile vor prefera mai degrabă remake-urile, continările, ecranizările. Este însă foarte adevărat că un exemplu precum ‚Inception’ ar putea impulsiona.

Tot în acest weekend ,The Sorcerer’s Apprentice’ a avut încasări de aproximativ 17 milioane de dolari, clasându-se abia pe poziţia 3.

Atât ‚Inception’, cât şi ‚The Sorcerer’s Apprentice’ vor rula în cinematografele din România începând cu 30 iulie.


Articole recomandate
The Expendables cheamă bărbaţii în cinematografe. Proporţia dintre filmele pentru bărbaţi şi filmele pentru femei
Trailer Portretul luptătorului la tinereţe (2010)
Luna iulie este luna filmelor româneşti la Cinema Patria

0 comentarii on "Inception salvează filmele. Sau nu? Încasări de 60 de milioane în primul weekend"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez