vineri, 21 mai 2010

Ultimile noutăţi de la Cannes. Care sunt favoriţii la câştigarea Palme D’Or-ului?

Publicat de FLORIN la 14:34
* Am ajuns pe ultima sută de metri la Cannes, care de asemenea pe ultima sută de metri a mai inclus un film în competiţia oficială, aspect ce a atras comentarii din partea presei. Comentariile spun că în acest an festivalului i-au cam lipsit filmele extraordinare din competiţia principală, în care au fost incluse prea multe titluri comerciale, filme americane care nu spun ceva deosebit. Din acest motiv, organizatorii încearcă să mai salveze situaţia.

* Din filmele prezentate favorite sunt : Biutiful în regia lui Alejandro GONZÁLEZ IÑÁRRITU, Copie Conforme cu Juliette Binoche în regia iranianului Abbas KIAROSTAMI, Outrage în regia lui Takeshi KITANO, Another Year în regia lui Mike Leigh şi Of Gods and men în regia lui Xavier BEAUVOIS. Lista diferă în funcţie de fiecare critic. Categoric însă lupta este destul de strânsă.

* Au apărut şi primele cronici la filmului lui Andrei UjicaAutobiografia lui Nicolae Ceauşescu’. Cu toate că nu îl laudă într-un mod expres, după două recenzii de la mixte în jos pentru filmele româneşti aflate în competiţia ‚Un Certain Regard’, Hollywood Reporter scrie de la mediu în sus despre documentarul regizorului român.

Articole recomandate
Filmele verii 2010
Cannes 2010 : The Strange Case of Angelica, Wall Street 2, You Will Meet A Tall Dark Stranger, Film Socialisme
Trailer Cannes 2010 : Marţi, după Crăciun (2010)

0 comentarii on "Ultimile noutăţi de la Cannes. Care sunt favoriţii la câştigarea Palme D’Or-ului?"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez