luni, 24 mai 2010

Recenzie film : Earth (2007) - Pământ, un echilibru natural uluitor în pericol

Publicat de FLORIN la 12:05
Într-o lume în care imaginile generate pe calculator par a fi singurele care să mai creeze admiraţie şi cuvinte de laudă, este foarte plăcut şi necesar de descoperit un astfel de documentar care uimeşte prin imaginile luate direct din natură.

Exact aceste imagini fac din documentarul regizat de Alastair Fothergill şi Mark Linfield şi narat de James Earl Jones o realizare uluitoare, menită să ne reamintească de minunata lume în care trăim şi pe care nu o apreciem foarte mult, dacă privim la reacţiile naturii la acţiunile umane.

Coproducţie Disney şi BBC, ,Earth’ propune o călătorie prin patru anotimpuri, pe tot globul, alături de specii pe care le cunoaştem şi pe care ne bucurăm să le redescoperim şi alături de specii necunoscute, care te uimesc instantaneu. Deşi tema iniţială a documentarului nu pare a fi încălzirea globală, natural se ajunge şi la efectele pe care aceasta le are asupra speciilor de pe ecran, reamintind un mesaj de ocrotire a acestei planete „norocoase” din al cărui ecosistem facem parte.

Ar fi ideal ca un astfel de film să fie vizionat în IMAX, fiindcă imaginile uluitoare ale lui ‚Earth’ sunt mult mai spectaculoase decât maşini răsturnate, explozii cât mai mari, creaturi inexistente. Acestea fac din ‚Earth’ o capodoperă vizuală.

Articole recomandate


0 comentarii on "Recenzie film : Earth (2007) - Pământ, un echilibru natural uluitor în pericol"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez