Sub titlul ' Banalitatea răului în stil românesc', site-ul New York Times a publicat un interviu cu regizorul Cristi Puiu, în care acesta vorbeşte despre sursa de inspiraţie pentru 'Aurora', cum a ales să joace rolul principal în propiul film, cum s-a filmat filmul şi posibilele reacţii ale publicului la vizionarea şi revizionarea sa.
La una dintre întrebările puse de Dennis Lim, regizorul descrie subiectul filmului 'Aurora' astfel :
Acest film cred că vorbeşte despre relaţiile dintre fiinţe umane. ... Nu ştiu cum este viaţa în afara României, dar în Bucureşte, unde eu locuiesc, relaţiile sunt destul de brutale.
Filmul este despre începutul unei noi vieţi pentru personajul principal şi toţi ceilalţi care sunt legaţi de el.
Pentru întregul interviul vizitaţi site-ul New York Times.
Imagine
Articole recomandate
Cannes 2010 : The Strange Case of Angelica, Wall Street 2, You Will Meet A Tall Dark Stranger, Film Socialisme
Liviu Ciulei premiat la TIFF 2010
Eu când vreau să fluier, fluier (2010)
marți, 18 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii on "Interviu Cristi Puiu pentru New York Times"
Gandindu-ma la durata lunga a filmului deja imi imaginez ca vor exista si timpi morti;am avut o problema in Eu cand fluier, fluier cu momentele acestea. De obicei scopul lor este fie sa creeze tensiune , fie sa te faca sa meditezi la o anumita situatie , sa iti induca o stare etc, sunt ca niste tablouri in imagini,dar nu prea functionat pt mine sau nu au reusit in tottalitate sa isi atinga scopul , am mai vazut astfel de situatii si in Boogie.
nu am văzut Boogie.
în schimb mi-e teamă de o asemănare cu Poliţist, adjectiv, care din punctul meu de vedere e supracotat. Da, ultimile 15 minute sunt uluitoare, dar înainte de acestea au fost 90 de minute grele, în care doar o scenă ( cea cu melodia) au mai avut ceva interesant.
În Eu când vreau să fluier, fluier nu am avut astfel de probleme. mi s-au părut bine proporţionate. au reuşit să creeze tensiune, pentru ca apoi printr-o înjurătură să apară destinderea.
revenind la Aurora, dacă azi l-aş vedea cred că aş avea răbdarea necesară. sunt curios.
Cel mai bine ar fi ca rabdarea sa nu fie pusa in ecuatie, sa te intrige incat sa vrei sa il vezi mai departe.
Nu am vazut Politist adjectiv, l-am tot amanat pt ca citisem pareri contradictorii despre el, dar m-am uitat la secventa mentionata de tine cu melodia.:)
Am observat efectele respective in Eu cand vreau sa fluier, fluier, totusi uneori as fi preferat raspunsul la anumite intrebari in locul lor.
Dacă la Eu când vreau să fluier, fluier ai simţit timpi morţi, la Poliţist, adjectiv ...
dacă te apuci de el, trebuie să o faci când ai foartă, foartă, dar foartă multă răbdare.
Trimiteți un comentariu