marți, 18 mai 2010

Cannes 2010 : The Strange Case of Angelica, Wall Street 2, You Will Meet A Tall Dark Stranger, Film Socialisme

Publicat de FLORIN la 10:32
* După proiecţiile celor două filme româneşti aflate în competiţia ‚Un Certain Regard’ la Cannes, românii au primit şi primele recenzii din presei internaţionale.

Marţi, după Crăciun’ deşi a fost lăudat de puţina presă românească aflată la Cannes, nu e văzut ca un favorit al secţiunii. Los Angeles Times a scris o recenzie foarte bună pentru film, din care s-a preluat „Regizorii români par că nu pot face filme proaste”.

La polul opus, Hollywood Reporter nu vede filmul ca pe unul extraordinar, prezicând că acesta nu va avea foarte mare succes la lansarea pe DVD sau la televiziunile din alte ţări.

Îmbucurător pentru mulţi este însă faptul că filmul nu se va axa pe partea de jos a populaţiei române, ci pe populaţia medie. Variety notează acest lucru într-o recenzie medie.

Filmul de altfel pare că impresionează prin o scenă foarte bine creată, pe care abia aşteptăm să o vedem.

* ‚Aurora’ lui Cristi Puiu a fost întâmpinat cu urale mai multe. Curiozitatea criticii a existat mai ales datorită încă mult-lăudatului ‚Moartea domnului Lăzărescu’ care i-a adus lui Cristi Puiu în 2004 trofeul pe care speră că îl va câştiga în acest an.

Recenziile sunt împărţite, în principal datorită duratei foarte mare ( 3 ore). IndieWire şi Variety vorbesc elogios de ‚Aurora’, încât îţi creează dorinţa de a-l vedea chiar şi împotriva duratei care pare exagerată.

Hollywood Reporter notează că filmul are o oră în plus într-o recenzie nu la fel de elogioasă. Recunoaşte însă puterea finalului.

>New York Times vorbeşte pe scurt despre film. În condiţiile în care doar despre Robin Hood şi despre filmul lui Jean Luc Godard publicaţia a vorbit detaliat, este foarte bine pentru filmul lui Cristi Puiu.

* Tot la secţiunea ‚Un Certain Regard’, criticii au vorbit foarte mult despre ‚O Estranho Caso de Angelica’ (The Strange of Angelica). Cu toate că filmul nu este foarte lăudat, acesta a fost cel mai aplaudat pentru regizorul Manuel de Oliviera, care încă face filme la 101 ani.

* Wall Street : Money Never Sleep a avut premiera mondială în afara competiţiei. Unul din cele mai aşteptate filme ale anului ( şi din festival) a fost primit de critică cu răceală. Aşadar, chiar dacă a durat atâta timp pentru continuare, aceasta nu se ridică la statura originalului.

* Tot în afara competiţiei a putut fi văzut noul film în regia lui Woody Allen. ‚You Will Meet a Tall Dark Stranger’ a primit recenzii medii, neimpresionând. A impresionat coada făcută la intrarea în cinematograf.

* ‚Film Socialisme’ în regia lui Jean Luc Godard a fost un alt titlu foarte aşteptat la Cannes. Se şi înţelege de ce. Iar vorbăria a început despre un film destul de ciudăţel din descriere, fiind alimentată de lipsa regizorului de la Cannes.

Şi mai interesant e că filmul poate fi urmărit pe Internet contra cost. 6 teaser trailer ale filmului pot fi vizionate pe YouTube. Unul dintre acestea poate fi urmărit mai jos.



* Despre filmele din competiţia oficială încă nu s-au auzit lucrurie extraordinare. ‚Another Year’ şi ‚The Housemaid’ au primit susţinerea criticii, dar nu pentru câştigarea trofeului Palme D’Or. Pentru ‚Outrage’ şi ‚Biutful’ primele recenzii apărute îi anunţă drept prim favoriţi.

Pentru că acum „atracţiile” comerciale ale festivalului s-au cam dus, cu siguranţă se va vorbi mai mult despre filmele din competiţie, aşa cum şi trebuie.

0 comentarii on "Cannes 2010 : The Strange Case of Angelica, Wall Street 2, You Will Meet A Tall Dark Stranger, Film Socialisme"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez