joi, 1 iulie 2010

Twilight Eclipse versus The Last Airbender

Publicat de FLORIN la 14:01
Săptămâna asta e săptămâna Twilight Eclipse, după cum bine s-a observat şi pe acest blog. Peste tot în lume, inclusiv România, a treia parte din Twilight ajunge în cinematografe pentru a fi iubită şi urâtă cu aceeaşi ardoare ca şi predecesoarele. Eclipsa are însă şi competitori, din păcate pentru ei.

The Last Airbender este marele competitor sau cel puţin aşa se vrea. Regizat de M. Night Shyamalan, cu un buget de 150 de milioane de dolari şi cu 130 milioane cheltuite în campanii de promovare, filmul a riscat mult prin data de lansare din America de Nord. Iar riscurile par că se vor adeveri.

Twilight Eclipse a început cu recenzii bune şi a continuat cu recenzii mixte. Cu un buget de peste 60 de milioane de dolari şi cu cel mai mare număr de cinematografe în care va fi lansat, experţii cred că filmul va încasa aproximativ 150 de milioane de dolari în primele 5 zile doar pe teritoriile americane. The Last Airbender a început cu recenzii proaste şi a continuat cu acelaşi tip de recenzii. Iar cum toată lumea vorbeşte despre ‚Twilight Eclipse’, interesul pentru film pare foarte scăzut.

Rezultatul ar putea fi catastrofal, dacă nu ar exista teritorii străine unde interesul pentru filme mediocre cu efecte speciale bune ( criticii nu au fost impresionaţi nici la acest capitol) continuă să fie menţinut ridicat. Printre aceste ţări se numără şi România, unde filmul va fi lansat pe 2 august, bineînţeles şi în 3D convertit după filmare, precum ‚Clash of the Titans’.

Va fi interesată comparaţia dintre box office-ul american şi cel românesc.

Săptămâna aceasta în regim de avanpremieră va rula în România şi ‚Shrek forever after’. Pe teritoriile americane apare şi ‚Love Ranch’ cu Helen Mirren în rolul principal.


Articole recomandate
Luna iulie este luna filmelor româneşti la Cinema Patria
Primele recenzii la Twilight Saga Eclipse sunt bune
Zilele Filmului Japonez 24-30 iunie la Cinemateca Euforie

0 comentarii on "Twilight Eclipse versus The Last Airbender"

 

Club de film Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez